keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Teneriffalla: Joulu

Joulupäivänä Los Cristianosin rannalle kokoontui iso joukko brittitonttuja. Yhteislaulua ja semmoista näytti olevan ohjelmassa, jota kesti tuntikausia. Mitä pitemmälle päivä eteni, sitä äänekkäämmiksi tontut äityivät.

Olen meidän perheestä varmasti kaikkein vähiten jouluihminen. Siinä mielessä ajatus viettää joulu pois Suomesta ja kotoa ei tuntunut ollenkaan ikävältä. Minuun on kuitenkin iskostunut kuvitelma, ettei lähiomaisteni joulusta tule mitään, jos en ole läsnä. Kannoin jo kotona viikkokausia huonoa omaatuntoa siitä, etten käy jouluaattona hoivakodissa äidin luona ja että tytöt viettävät joulunsa omineen. Syyllisyys oli raskaimmillaan jouluviikolla, ennen ja jälkeen jouluaaton. Harmittaa tällainen sureminen. En ole aina ollut surija, vasta nyt vanhemmiten (!!!).

Se tuli nyt kuitenkin todistetuksi, että on mahdollista hoitaa joululahjahankinnat ajoissa ja saada joulukirjeet postiin ennen viimeistä kellonlyömää. Tämä osuus joulusta hoitui omastakin mielestäni moitteetta. Katrille pakkasin hautakynttilät ja tulitikut vietäväksi jouluaattona vaarin ja ukin haudoille sekä muualle haudattujen muistomerkille.
Kuusi lelukaupan edustalla
Lentokentän kuusi

Kun jättää taka-alalle puutteet omassa ajattelussa, joulun viettäminen kaukana kotoa on loistava ratkaisu välttää kaikenlainen jouluhössötys aikatauluineen ja massiivisine ruokahankintoineen. Joulu toki näkyi Teneriffallakin, mutta muutoin päivät eivät eronneet arkisemmista mitenkään, ellei poikkeukseksi lasketa kirkon kellojen soittamista monta kertaa päivässä - me asuimme kivenheiton päässä kirkosta.


Putiikkien aukioloajoissa saattoi olla joitakin lyhennyksiä, mutta muuten elämä ja kaupanteko jatkuivat samalla tavalla kuin muinakin päivinä.
Monkey Beach Barin kuusi
Joulukuusien ja pukkikoristeiden kirjo oli mielenkiintoinen. Tulin kuvanneeksi vain muutaman.

Isokokoisia joulupukkeja oli siroteltu ostoskeskuksiin. Ehkä hauskimpia pukkeja olivat ne, jotka kiipeilivät pitkin seiniä. Olisin semmoisen hommannut kotiin tuomiseksi, mutta en löytänyt.


Tämä pukki pyrki teneriffalaiskotiin.

Masterchef työssään

Ainoa joulukoristeemme












Aloitimme jouluaaton rannalla ja päivällä käytiin jotain haukkaamassa. Normipäivä. Olimme ostaneet kiinalaiskaupasta yhden joulukoristeen ja muutamia punaisia kynttilöitä.

Jouluateria!
Illansuussa syötiin jouluateria ja illalla käytiin kävelemässä ja katselemassa kotikylän joulunviettoa. Eihän sitä näkynyt, sillä vasta joulupäivä on useimmille samanlainen juhlapäivä kuin meille aatto. Katoliset viettävät joulua juliaanisen kalenterin mukaan eli vasta 7. tammikuuta. Olin loppiaisena jo kotona, mutta kuulin Timolta massiivisista karnevaaleista, joita  järjestettiin Los Cristianosissa niinä päivinä. Esimakua sain toki jo lähtöpäivänä, kun kirkon aukiolle pystytettiin pomppulinnoja ja kojuja.


Joulupalmuja
Joulutähtiä kulttuuritalon edustalla
Kirkon jouluseimi oli kultaisuudessaan haasteellinen kuvattava.
Harmaahapsi jouluna 2013.
Joululahjat rajoittuivat tytöiltä saamiimme. Sari oli ujuttanut reppuuni paketin lentokentällä ja löysin sen turvatarkastuksen jälkeen. Katri tiesi neuvoa, että paketti pitää pistää jääkaappiin ja ottaa sieltä vasta aattona. Paketista löytyi suklaata hienossa rasiassa. Jaoimme lahjan kristillisesti: minä söin suklaat ja Timo sai rasian. Katri puolestaan oli piilottanut pois lähtiessään lahjat ja saimme ohjeet niiden löytämiseksi jouluaattona. Timo sai ihanan jääkaappimagneetin ja minä unisiepparin.








Ei kommentteja: