lauantai 21. helmikuuta 2015

Teneriffalla 2015: San Sebastian -fiesta


Pyhimyspatsas kannettiin kirkolta rantaan ja takaisin.
Teneriffalla Tijoco Bajon kylässä asuvat Ani ja Hannu Kaukinen. Kiitos heidän paikallistuntemuksen pääsimme mukaan San Sebastian -fiestaan Adejeen. Kyse on paikallisesta juhlasta, jonne erityisesti maaseudun väki saapuu eri puolilta saarta. Osa pyhiinvaeltajista on ottanut mukaan hevosensa, aasinsa, muulinsa, vuohensa, lampaansa... Juhla oli kirkollinen, mutta sen ympärillä oli täysi markkinameininki myyntikojuineen. Monilla Teneriffan kylillä, myös Tijoco Bajon, oli omat asukasyhdistysten pyörittämät ruoka- ja juomatelttansa.

Koska en osaa espanjaa, jäivät seremoniat sisällä kirkossa arvoitukseksi, mutta kun se osuus oli valmis, lähtivät hevoset kulkueena  -  ei mitenkään erityisen hallittuna ja järjestäytyneenä  -  kohti rantaa. Seremonioihin kuluu hevosten uittaminen. Hevosten perässä tuli pyhimksen patsas, soittajat mustissa puvuissaan ja lampaat ja vuohet paimenineen.Jälkimmäiset eivät varmaankaan menneet mereen asti. Se jäi näkemättä, koska lähdimme siinä vaiheessa jo palailemaan autolle välttääksemme pahimmat ruuhkat.



Kirkon vieressä oli kenttä, jossa oli kiinteät pilttuut hevosille.
 

90 % ratsastajista oli miehiä ja koko porukasta, toistasataa ratsukkoa, ehkä viidellä oli kypärä päässä. 
 
Valtavasti yleisöä, pääosin paikallisväestöä. Turisteille ei tästä fiestasta taideta juuri kertoa tai ei ainakaan Aurinkomatkojen kansioista löytynyt mitään aiheesta.

Ani ja Hannu
Mukavan fiestaretken päätteeksi poikkesimme syömään kalaherkkuja rantakapakkaan. Ani ja Hannu jatkoivat matkaa kotiinsa vuorille ja me Timon kanssa lähdimme tallaamaan rantaa pitkin kohti Los Cristianosia. Hieno päivä ja aurinkokin tuli kunnolla esiin enemmän tai vähemmän pilvisten päivien jälkeen.







1 kommentti:

Def Lefard kirjoitti...

Moi. En tiedä, tavoittaako tämä teidät, mutta kokeillaan. Voit poistaa tämän kommentin, jos tahdot. Haluaisin kuitenkin jollain tavoin saada yhteyden, vaikkapa ensi keväänä/kesänä, kun mitä ilmeisimmin saavumme mökkeilemään ja sukuloimaan Haminaan. Olisin erityisen kiinnostunut siitä Haaralasta, josta mainitsit tuolla meikäläisen blogin puolella. Sähköpostini on savandera ät gmail.com. T: Patsaanmetsästäjä