torstai 16. heinäkuuta 2015

Ensimmäiset päivät pidettiin sadetta Messilässä

Tabbert Baronessemme liikahti tänä vuonna ensimmäisen kerran heinäkuun ekana viikonloppuna, kun Timo matkasi ensin veljensä mökille Hattulaan ja sieltä Alastarolle katsomaan nitrokisoja. Majapaikka Camping Säkylä Kristalliranta oli kuulemma virkistynyt sitten edellisen visiitin,

Varsinainen karavaanarikesämme alkoi tiistaina 7. heinäkuuta, kun pakkasimme kimpsut ja kampsut ja ajelimme Haminasta Messilään. Viime kesänä kiertue päättyi sinne ennen aikojaan eli ajattelimme jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin. Tavoitteena oli matkustaa Lahden keskustaan venekyydillä ja se toteutuikin.

Sadetta piisasi

Löysimme vaunulle mainion paikan rannan tuntumasta. Siitä ei tosin ollut mitään erityisempää iloa, sillä koko visiittimme ajan joko satoi tai meinasi sataa ja oli kylmä. Niissä oloissa ja varsinkin tosi kipeänä paikka huoltorakennuksen kupeessa olisi ollut fiksuin ratkaisu.

Leiriytymisen ohella iltaohjelmaan mahtui vain sapuskat Messiän kuppilassa. En ole ihan varma vastasiko hinta laatua, mutta tulimmepa syöneiksi.

Keskiviikkona lähdimme sitten laivamatkalle eli m/s Suvitähdellä Messilästä keskustaan. Olimme jo luovuttaa, kun kapteeni miehistöineen viimein saapui pitkäksi venähtäneeltä lounaalta. Juhlavasti torvea toitotellen pääsimme matkaan, me ja hollantilainen pariskunta.
Odottelimme Suvitähden miehistöä. 

Olin bongannut Lahden matkailuesitteestä Viikinkiravintola Harald -nimisen ravintolan mainoksen ja koska olen Harald Hirmuisen ja eritoten vaimonsa Helgan harras fani, päätimme mennä sinne syömään. Harald oli kokemisen arvoinen ruokalumiljöö eli suosittelen ehdottomasti ravintolaa ainakin viikingeistä, mutta myös hyvästä ruoasta pitäville. Harmi vaan, että sairastin just silloin kolmipäivästä kesäflunssaani ja makuaisti oli suurimmaksi osaksi tipotiessään. Vaikka pystyin nauttimaan ruoan mausta vain osittain, ymmärsin sen olevan varsin ensiluokkaista.

Lounas
Haraldin salaattipöytä
Lounastamisen jälkeen käytiin pikipäin katselemassa paikallisten putiikkien tarjontaa, ihastelimme Kariniemen kaunista puistoa ja lopulta hakeuduimme takaisin satamaan. Matkalla Messilään Enonsaaren kohdalla alkoi sataa ja sitä sitten jatkui koko loppuilta. 

Tutkiskelimme sadetutkaa ja sääennustuksia ja funtsimme vaihtoehtoisia matkakohteita, mutta koska emme mahtuneet Rastilaan loppuviikoksi, pysyimme aiemmassa suunnitelmassa ja lähdimme torstaiaamuna kohti Keski-Suomea. Sanoisinko, että reissumme tavanomaisin vaihe osui Messilään, joka on ihan ok paikka. Suihku- ja wc-tiloja on alueen kokoon nähden niukasti, mutta mitään ruuhkaa niissä ei tällä käynnillä ollut. 










Ei kommentteja: