torstai 18. heinäkuuta 2013

Sataa, sataa ropisee...

Sääennustukset osuivat valitettavan hyvin kohdilleen torstaina: sateen ropina kopin kattoon herätti uuteen lomapäivään. Kamat kasaan, seurueen nuorin jäsen peittoineen jatkamaan unia autoon ja matka jatkui jo ennen kymmentä.

Taivalsimme läpi saderintaman ja saavuimme Raumalle edelleenkin vesisateessa, mutta iloksemme sääennustukset ja sadetutkat pitivät taas kutinsa: jo ennen iltaa taivas repesi ja aurinko tuli esiin. Auringossa tarkeni lisätyissä kesävetimissä, mutta ei varjossa. Järkyttävän kylmää. Nyt illalla vähän jälkeen kymmenen mittari näyttää +15C.


Raumaan tutustuminen jää perjantaipäivän varaan, jos sää vain on suosiollinen. Paikallinen Prisma teki meihin kyllä jo vaikutuksen ja töllistelimme siellä valikoimia kuin pikkukaupunkilaiset turistit konsanaan. Ostoksiakin tuli tehtyä suruttomammin kuin normaalisti, mutta tuleepaan vähän isommat bonukset matkarahastoon.... (kerään rahaa Ameriiikan valloitukseen eli reissuun Henriikan, Garyn, Sophian, Emilyn ja Juhanan luo).

Tämänhetkinen asuinpaikkamme Poroholman lomakeskus on viiden tähden (*****) leirintäalue ja osoitus siitä, ettei noilla tähdillä ole välttämättä aina totuuspohjaa. Tämä alue on taatusti ainakin viiden tähden tasoinen, kerrassaan hieno ja korkeatasoinen alue, jolla staff ajelee golfkärryillä ja lukuisat kukkaistutukset lisäävät viihtyisyyttä. Samana päivänä ei tosissaan voi puhua Vaasan muka neljän tähden alueesta tai tähdettömästä Jyväskylän leirintäalueesta, jonka hintataso oli karuista ja vaatimattomista oloista huolimatta samalla tasolla kuin muuallakin. Poroholma on omalla tavallaan hienoin leirintäalue, jolla olemme koskaan käyneet. Jokunen on kyllä ollut sillä tavalla viihtyisämpi, ettei ole tarttenut funtsia, osaako käyttäytyäkään. Loppujen lopuksi täällä on kumminkin ihan samanalaista tuulitakkikansaa kuin muuallakin.
Ilta-auringossa rantaterassilla



Ei kommentteja: