sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kotona!

Jo perjantai-iltana päätimme, että seuraava kohde on Hamina. Koskaan aiemmin emme olekaan näin pitkään eli 11 päivää olleet karavaanarireissuillamme. Pisin keikka tähän saakka taisi olla se kerta, kun lähdimme suoraan Katrin ja minun Power Cup-lentisturneesta Loimaalta Norjaan.

Lähdimme Raumalta puoli kymmenen aikaan, jolloin suunnilleen kaikki alueella vielä nukkuivat. Sää oli hieno: aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Hyvänä se pysyi koko kotimatkan, mutta täällä kaakossa oli kyllä paljon lämpimämpää kuin melkein koko aikana toisalla. No jaa, Jyväskylässä kyllä päivä paistoi ja liikkua saattoi ilman villapaitoja ja windstopper-liivejä.

Kotimatkalle asetettiin kolme välietappia, joista ensimmäinen oli vähän Lahnajärven jälkeen Nummella: Kasvihuoneilmiö. Timo oli käynyt siellä aiemmin ja sanoi vain, että se on putiikki, jossa on mitä vain. Olimme Katrin kanssa enemmän kuin mykistyneitä. Jos et ole kyseisessä putiikissa koskaan käynyt, suosittelen lämpimästi. Roinaa ja halpiskrääsää siellä ei ole, mutta...!!! Meidän ostoskassi oli maltillinen, kun ei just nyt tarvittu mitään sen kummemmin.

Entrance. Melko juhlallista.
Kukapa Skippy-ajan lapsi ei haluaisi kengurua puutarhaansa!
Tai inkkari puutarhatontun sijaan?
Toinen pysäkki oli Taidetehtaalla Porvoossa, jossa tapasimme pienen Chilin ja Sarin tietysti myös. Sari kertoi Norjan reissustaan.

Pieni Chili oli selvinnyt hoitoviikoistaan Haminassa ilman huomattavia traumoja, jos jotain voi päätellä ilahtumisesta, kun tapasi meidät. Tästä kuvasta tosin saa sen kuvan, että pikkuneiti porvoolainen halusi lähteä jo muualle.
Kolmas välietappi oli Rillan ja Niilon hoitopaikka Huutjärvellä. Hyvä niiden oli siellä olla, eikä me kyllä niistä oltu hetkeäkään huolissaankaan. 
Rilla matkusti kotiin poikkeuksellisesti repsikan jalkatilassa, kun auton koiraosasto oli täynnä kaikenlaista karavaanarirekvisiittaa. Niilo matkusti Katrin kainalossa takapenkillä.
Sitten saavuimme kotiin. Koirat pistettiin pihalle rauhoittumaan (ne rauhoittuivat kyllä vasta, kun pääsivät sisälle), vaunu tyhjennettiin, talonvahti sekä Katri kuljetettiin omiin koteihinsa, sauna pistettiin lämpiämään, pesukone aloitti oman urakkansa ja me syvennyttiin Kymen Sanomiin ja Reimareihin plus muuhun postiin. 

Eli nyt ollaan kotona ja valmistaudutaan loppuloman aktiviteetteihin. 


Ei kommentteja: