maanantai 15. heinäkuuta 2013

Matkapäivä numero kuusi kului Vaasassa

Kuudes matkapäivä, mutta vasta ensimmäinen varsinainen kesälomapäivä valkeni Vaasassa pilvisenä ja kohtuullisen koleana. Juuri parempaa ei ole edes luvassa, emmekä ole ottaneet ulkokalusteita esille ollenkaan.
Synkkiä pilviä taivaalla, mutta silti aurinkokin on paistanut.
Tämä Top Camping Vaasa on ihan hyvä majoittumispaikka. Huoltorakennuksen tilat ovat siistit ja niitä on riittävästi ja myös suihkuja ja wc-koppeja on useita. Miesten puolella oli ollut sunnuntaina törkyistä, mutta maanantaina se puunattiin lattiasta kattoon. Naisten puolelle sama operaatio ei maanantaina ehtinyt, mutta eipä seillä paljain jaloin tartte hiiviskellä. Neljän tähden leirintäalue? Ei minusta, vaikka alue on tilava ja viihtyisä ja jos kelit suosivat, uimaranta oheistoimintoineen on houkutteleva, joskin aitaan nojaileva toisen joutsenveneen katkennut kaula plus pää ovat surkuhupaisia. Täällä on vallan mahdottoman paljon lapsia ja heille on monenlaisia vaihtoehtoja purkaa energiaa. Vaasalandia ja Tropiclandia tuossa naapurustossa ovat varmaan selitys lapsiperheiden määräälle, mutta vähän on semmoinen kutina, että Powerparkin läheisyys on syönyt vaasalaisten huvitusten katteita ja se näkyy niiden jonkinlaisena kulahtaneisuutena.

Me hyppäsimme LilliPutin kyytiin ja ajelimme torille (5 €/hlö/suunta). Saimme muutaman tunnin kulumaan kartsalla sadepisaroita väistellen ja kävimme mm. syömässä kauppahallissa pienenpienessä Creperie de Aurinko-ravintolassa. Ruoka oli hyvää. Ravintolan ainoakaisella työntekijällä riitti totisesti sutinaa, kun väkeä tuli koko ajan lisää. Hymy ei hänellä kuitenkaan hyytynyt.



Iltapäivällä sää parani ja lähdin fillarilla tutustumaan Vaskiluotoon. Uteliaana kävin tsekkaamassa myös sataman. En viitsinyt ajella avoimista porteista satama-alueelle, enkä myöskään valokuvata. Tuskin se Vaasassa on sen luvallisempaa kuin meilläkään HaminaKotkan satamassa. Kolme laivaa näytti olevan laitureissa, niistä yksi sahislaiva, ja muutamia kakskymppisiä kontteja näkyi.
Ohjeita maahan saapuville. Otin ohjeista vaarin.
Illansuussa olisimme mieluusti käyneet tutustumassa Stundarsin museoalueeseen ja erityisesti Kaarin & Karin -näyttelyyn, mutta ovet oli pistetty säppiin jo klo 16. Niinpä kävimme vain tekemässä vähän keittiövälinehankintoja, koska saamme tiistaina uuden jäsenen matkaseurueeseemme. Meillä kun oli mukana vain kaksi kaikkea!

Joku tällä alueella aiheuttaa mulle voimakkaita allergiaoireita ja olen joutunut tuplaamaan lääkityksen. Voiko se olla lehmus, joka kukkii tuossa vieressä? Netin mukaan lehmus aiheuttaa oireita vain harvoille. Saa nähdä muuttuuko tilanne, kun aamulla lähdetään täältä veks.



Ei kommentteja: