sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kesäloma alkaa Vaasassa

Perjantain festaririennot taisivat väsyttää vanhaa, kun lauantaina unta riitti melkein puoleen päivään. Kaikki urheilusuoritukset jäivät väliin, kun piti jo alkaa valmstautumaan kolmanteen festaripäivään. Päätettiin nauttia festareiden annista niukasti ja valikoiden ja niinpä viivyimme Lutakossa vain Samuli Putron ja Anssi Kelan keikat. Jälkimmäinen oli hyvä, Putrolle en ole vielä leppynyt siitä hautajaisrenkutuksesta. Ajelin näet viime marraskuussa Koksista kirurgin vastaanotolta työmaalle kun radiosta pärähti soimaan tuo ".... tahdon tavalliset hautajaiset...". En oikein halua kuunnella sitä vieläkään ja pistän usein radion kiinni.

Sää oli mitä mainioin ja menimme nauttimaan siitä Harry's -pubiin. Valitettavasti vain joitakin päiviä liian aikaisin, sillä Jyväskylän oma poika Matti Nykänen juhlii siellä viisikymppisiään 17.7. ! Toinenkin tosi kiva kuppila löydettiin eli espanjalaistyyppinen Torero, jossa nautimme espanjalaista San Miguel -olutta lasilliset ennen kuin hyppäsimme bussiin nro 25 ja ajelimme Laajavuoreen.
Nämä Matti Nykäsen 50-vuotishippaloiden kunniaksi, kun ei päästä varsinaisena juhlapäivänä kuppilaan. Sankari itse oli samaan aikaan SuomiPOP-festareilla
Sunnuntain suunnitelmaan kuului ajelu Töysään Tuurin kyläkauppaan, jossa kävimme edellilsen kerran tyttöjen kanssa joskus vuosia sitten. Alkuperäinen ajatus yöpyä Tuurin leirintäalueella kariutui heti kättelyssä: tuli vahvasti herättäjäjuhlameininki mieleen ja tällaisille ei niin yltiösosiaalisille pakokauhu. Käytiin kuitenkin kaupassa ja kartutettiin Vesa Keskisen kotipihan patsasrahastoa aika heikosti, vain vajaa puolikas muovikassillinen + sapuskat. Siis otteko te nähneet ne yksisarviset hevoset VK:n puutarhassa?!?
Tämä oli ennen kuin T hiffasi rautakauppaosaston <3.
Matka jatkui sateessa Vaasaan ja täällä nyt ollaan, aurinko alkoi paistaa ja lomaseikkailu jatkuu, minun osalta kesälomana eli talviloma on nyt pidetty. Asujaimistomme on entuudestaan tuttu Top Camping Vaasa. Jotenkin ensivaikutelma on, että paikka on viihtyisä ja monipuolinen, mutta jotenkin räjähtänyt. Rahaa ei ole tainnut riittää paikkojen ehostamiseen ja työmaalleen yksin jätetty tyttöparka väänsi asiakkaille hamppareita samalla kun muu asiakaskunta jonoutui sekä pubiin että kauppaan. Uutta ja mielenkiintoista oli kaasugrillirypäs.

Mutta katsotaan mitä tästä visiitistiä vielä kehkeytyy. Maanantaina lähdemme tutustumaan Vaasaan ja kulkuneuvo on Lilliputti-juna. Strömsöhön todellisuudessa pääsee tutustumaan vain lauantaisin. Sääli.

Ei kommentteja: